Ekonomi

Känslan av att kunna påverka sin egen ekonomi är en viktig del i en hållbar livstil och en av grundpelarna i vårt koncept.

 

I ett passivhus sparar man in på energikostnaderna för uppvärmningen. Och genom att själv producera och lagra sin egen el från solen blir även kostnaderna för hushållselen betydligt lägre.

 

Eftersom du under delar av året har en överproduktion av el, som du säljer till elnätsbolaget, har du ett tillgodokapital som håller nere dina elräkningar under resterande del av året.

 

I varje bostadsområde finns en elbilspool som du delar med dina grannar. Det gör att du kanske kan spara in och avvara en bil i hushållet.

 

Av samma anledning utvecklar vi verktygspooler och liknande lösningar för att kunna hålla nere på den onödiga konsumtionen. Med växthus och odlingslotter får du både godare grönsaker och kan spara en del av hushållskassan.


Kvalitet som sänker driftkostnaderna

Våra hus och lägenheter produceras effektivt och med hög kvalitet i genomförandet. Med passivhus och Svanen som certifieringar får du ett hus eller en lägenhet som genomsyras av noggrannhet eftersom husen kontrolleras och testas innan färdigställande.

 

Detta är kvalitetsgaranter som har stor påverkan på dina driftskostnader jämfört med ett traditionellt byggt hus.